CRNA HRONIKA

Spriječen šverc 6.000 kutija cigareta

Granična policija uhapsila tri osobe

Redakcija

5.11.2014

Policijski službenici Jedinice granične policije Dobrljin u ponedjeljak su u graničnom pojasu na magistralnom putu Novi Grad – Bosanska Otoka, prilikom kontrole pasata bh. registarskih oznaka, pronašli veću količinu cigareta bez potrebne dokumentacije, dok su jučer, na osnovu potraga, uhapsili tri osobe, saopšteno je danas iz Granične policije.

Vozilom je upravljao bh. državljanin D. V. (1963) koji je prevozio 3000 kutija cigareta marke „Marlboro“ i 1500 kutija „Ronhil Lights“ bez akciznih markica, kao i 1500 kutija „Merilyn Slims“ sa akciznim markicama Republike Hrvatske.

sverc-cigareta-1

Nakon kompletiranja predmeta, Tužilaštvu BiH će biti predat izvještaj protiv D. V. zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina, a privremeno oduzete cigarete će biti predate Sudu BiH.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Maljevac, policijski službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša u utorak su na izlazu iz BiH, lišili slobode bh. državljanina M. Ć. (1979) za kojeg je graničnom kontrolom utvrđeno da ga potražuje Interpol Madrid zbog krivičnog djela razbojništvo. M. S. je isti dan predat službenicima Sudske policije na dalje postupanje.

Službenici Jedinice granične policije Doljani su na izlazu iz BiH, na graničnom prijelazu Doljani uhapsili državljanina BiH, R. S. (1956). Za R. S. je, naime, graničnom kontrolom utvrđeno da ga potražuje MUP Srednjobosanskog kantona zbog krivičnog djela prevara, a predat je policijskim službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona na dalje postupanje.

Na ulazu u Bih, na letu iz Beograda, uhapšen je bh. državljanin R. M. (1951), nakon što je graničnom kontrolom utvrđeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo u Mostaru zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti prometa. R. M. je isti dan predat policijskim službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.