CRNA HRONIKA

Osumnjičeni za ubistvo na Vratniku predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo

Nakon zločina koji je potresao Sarajevo

M. M. /Ad. A.

6.11.2014

Službenici Sektora kriminalističke policije i PS Stari Grad Sarajevo, lišili su slobode Ademira Pezu (1988) i Samira Potogiju (1987), obojica iz Sarajeva, zbog  sumnje da su počinili ubistvo Vedada Bajrice, te  Mirzu Hasanbegovića (1995) i Denisa Škamu (1987), zbog sumnje da su počinili krivično djelo pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela. 

Oni su, naime, jučer, oko 12,25 sati, na raskrsnici ulica Vratnik mejdan - Hendek - Porčina, općina Stari Grad Sarajevo, učestvovali u pucnjavi u kojoj je teške tjelesne povrede zadobio Vedad Bajrica (1977) iz Sarajeva, od čijih posljedica je u 13,45 sati preminuo u KCUS-u.

U pucnjavi je povrijeđen i Pezo, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju.

Na mjestu događaja pronađen je odbačen pištolj marke “Beretta”, kalibra 6,35 mm, koji je najvjerovatnije pripadao smrtno stradalom Bajrici.

 Izvršen je pretres kuće i drugih prostorija koje koristi Škamo u ulici Osmana Nakaša, u sarajevskoj općini Stari Grad Sarajevo, kao i pretres putničkog motornog vozila marke “Chrysler Crossfire”, reg. oznake M93-O-536, vlasništvo P.E. iz Sarajeva, kojim se Potovija udaljio sa mjesta događaja, dok je u dvorištu pomenute kuće pronađen i izuzet pištolj  “CZ”, kalibra 9 mm, sa okvirom i jednim metkom, kao i predmetno vozilo, radi potrebnih vještačenja.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

Uhapšeni su nakon završene kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima danas predati na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.
 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.