CRNA HRONIKA

Podignuta optužnica protiv ubica Nasihe Aljiljaj

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu

Am. KOVAČ

6.11.2014

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu je podiglo, a Kantonalni sud potvrdio optužnicu protiv Sanele Bešić (28) iz Sarajeva i Berjamina Kubata (32) iz Zenice, a terete se da su 14. maja ove godine svirepo ubili 85-godišnju Nasihu Aljiljaj u njenom stanu u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Podsjećamo, tokom saslušanja u Tužilaštvu u policiji Bešić je priznala da je u dogovoru s Kubatom otišla do staricinog stana s namjerom da je opljačkaju.

sanela-besic

Bešić: Priznala razbojništvo

Ubice su nesretnoj starici pozvonile, a kada im je otvorila vrata, oni su provalili unutra te su je savladali i vezali, a preko nosa i usta su joj vezali maramu, zbog čega se ugušila.

Aljiljaj je pronašla komšinica koja je krenula da joj odnese večeru. Vrata stana bila su poluotvorena pa ju je pozvala nekoliko puta. Nakon što se nije javila, ušla je u stan, gdje je zatekla ispreturane stvari, a u jednoj od soba i tijelo Nasihe, koja je potrbuške ležala pored kreveta.

aljiljaj-ubistvo

Aljiljaj: Usmrćena u stanu

Rasvjetljavajući ubistvo, sarajevski policajci došli su do saznanja da su Bešić i Kubat 30. aprila ove godine izvršili razbojništvo i nad G. S. u sarajevskoj ulici Augusta Brauna, te se optužnicom terete i za ovo krivično djelo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.