CRNA HRONIKA

Podignuta optužnica protiv člana grupe Darka Eleza

Vaso Ljubibratić - Trebinjac postao dostupan bh. Tužilaštvu

(M. M.)

6.11.2014

Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, podigao je optužnicu protiv  Vase Ljubibratića, zvanog Trebinjac, (1975) iz Trebinja, koji se tereti za organizovani kriminal u vezi sa pranjem novca, te pripadnost zločinačkoj organizaciji u vezi sa krivičnim djelom razbojništvo. 

- Ljubibratić, koji je se nalazio na izdržavanju kazne zatvora na području  Srbije, nakon okončanog izdržavanja kazne u toj zemlji, postao je dostupan pravosuđu Bosne i Hercegovine, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH. 

Optuženi se tereti da je kao pripadnik zločinačke organizacije, kojom je upravljao Darko Elez, sudjelovao u više krivičnih djela koje je počinila ova organizovana kriminalna grupa. 

Optuženi Ljubibratić, tereti se za sudjelovanje u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale 06.10.2006. godine u Lukavici, kao i za sudjelovanje u oružanoj pljački transporta novca PBS, u iznosu od oko 2,2 miliona eura u sarajevskom naselju Nedžarići, 29.06.2006. godine.

Optuženica  Ljubibratića tereti i da je kao pripadnik navedene zločinačke organizacije, sudjelovao u pljački BH Pošte u Sarajevu, u  junu 2009. godine, kada je otuđeno oko 668.000 KM.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.