CRNA HRONIKA

"Avaz" saznaje: Šejla Turković verbalno napala tužioca Sašu Sarajlića

Mafijašica bila u Tužilaštvu BiH

Redakcija

6.11.2014

Mafijašica Šejla Jugo-Turković danas je u prostorijama Tužilaštva BiH verbalno napala i vrijeđala državnog tužioca Sašu Sarajlića, saznaje portal „Dnevnog avaza“. Kako nam je preneseno, Jugo-Turković u Tužilaštvo BiH je došla na sastanak s tužiocem Dubravkom Čamparom, a incident se dogodio na hodniku Tužilaštva.

Šejla je, kao što je javnosti poznato, Čamparina omiljena svjedokinja i saradnica – bivša djevojka njegovog brata Aljoše Čampare - koju pokušava instrumentalizirati i iskoristiti u montiranju politički motiviranih optužnica.

Ovo nije prvi put da supruga Zijada Zike Turkovića, vođe ozloglašene zločinačke organizacije optužene i u prvostepenoj presudi osuđene na ukupno 100 godina zatvora za svirepa ubistva i pljačke, napada osobe koje joj nisu po volji.

Tako je u Općinskom sudu Sarajevo u toku suđenje Šejli Jugo-Turković zbog, također, verbalnih prijetnji na račun advokata Izeta Baždarevića.

Tokom prvostepenog postupka vođi i pripadnicima zloglasnog klana Zijada Turkovića Sud BiH utvrdio je da je u Mercedesu ML (A05-E-194) Šejle Jugo-Turković pronađen DNK materijal Zikine dvije brutalno likvidirane žrtve, da se u njenom stanu na Grbavici "miješao heroin", a da je ona vodila evidenciju o dilanju droge i brojila novac.

Osim toga, Sud je Šejli Jugo-Turković s bankovnog računa skinuo i oduzeo 47.766,56 KM, "jer se radi o imovini stečenoj krivičnim djelom", kako je navedeno u pismenom otpravku prvostepene presude.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.