CRNA HRONIKA

Privedeno više osoba na poligrafsko testiranje

ISTRAGA Nakon što je zadavljena starica u zaseoku Podgradac kod Mokrog

Am. KOVAČ

9.11.2014

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo obavili su razgovor s većim brojem osoba, od kojih su neke privedene na poligrafsko testiranje, a kako bi bilo rasvijetljeno ubistvo Radojke Jugović (69) čije je beživotno tijelo pronađeno u petak u njenoj kući u mjestu Mokro, zaselak Podgradac, općina Pale.

Beživotno tijelo

Ovu informaciju potvrdila je Danka Tešić, portparol CJB Istočno Sarajevo. 
No, ni do zaključenja ovog izdanja "Avaza" počinilac ovog krivičnog djela nije uhapšen. 

Ona je dodala da je veći broj tragova koje je policija pronašla i izuzela poslan na vještačenje u Kriminalističko-tehnički centar u Banjoj Luci. 

ubistvo-radojka-jugovic

Foto: (Policija pregledala teren u potrazi za tragovima) 

Podsjećamo, starica je živjela sama. Njena kćerka Slavica i zet, koji žive u susjednom selu, prekjučer ujutro došli su u posjetu ubijenoj.

No, kćerka je u kući zatekla ispreturane stvari, a zet je pronašao beživotno tijelo starice u krevetu. Navodno je 69-godišnjakinja bila zavezana, a provalnik je u kuću ušao popevši se na panj i uvukavši se kroz prozor u kupatilu.

Prodala ovce

Kćerka i zet su pozvali policiju koja je blokirala šire područje oko kuće. Policajci su koristeći i policijskog psa pregledali šire područje u potrazi za tragovima. 

Obdukcija tijela ubijene obavljena je u petak, a Hamza Žujo, vještak medicinske struke, kazao je da je uzrok smrti gušenje odnosno da je starica zadavljena.

Starica je, prema izjavama komšija, nedavno prodala ovce i u kući je imala oko 3.000 KM koje je čuvala za sahranu i da joj se podigne spomenik.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.