CRNA HRONIKA

Banja Luka: Kod motocikliste pronađen kilogram marihuane

Kawasakijem oštetio dva službena vozila MUP-a RS-a

M. M.

12.11.2014

Banjalučka policija sinoć je oko 22,00 sata u ovom gradu uhapsila dvije osobe kod kojih je tom prilikom pronašla kilogram marihuane, kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Naime, službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka, na magistralnom putu M-16, pokušali su zaustaviti i kontrolisati motor "Kawasaki", zbog postojanja osnova sumnje da se isto koristi za izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Vozač motora se oglušio o izdato naređenje i pokušao pobjeći, prilikom čega je oštetio dva službena vozila vlasništvo MUP RS-a.

Nakon toga policijski službenici su zaustavili navedeni motor i utvrdili da je istim upravljao B.R. iz Trebinja, sa boravištem u Banjoj Luci, sa kojim se kao suvozač nalazio A.B. iz Banje Luke.

- Navedena lica su lišena slobode, i tom prilikom kod istih je pronađeno i oduzeto kilogram opojne droge marihuane i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela. U toku su pretresi na više lokacije na području Banja Luka, kazala je Marija Markanović, portparol banjalučke policije, te dodala da će uhapšeni danas u toku dana, nakon završene kriminalističke obrada, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i napad na službenu osobu u vršenju poslova bezbjednosti, otkrivanju ili lišenju slobode učinilaca krivičnih djela, biti predanta u nadležnost Okružnom tužilaštvu Banja Luka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.