CRNA HRONIKA

Banja Luka: Maloljetnici na skuteru ženama otimali torbe

Nakon krim-obrade pušteni na slobodu

Ml. D.

12.11.2014

Banjalučka policija uhapsila je dvojicu maloljetnika koji su, vozeći se skuterom, jučer pokrali dvije Banjalučanke.

Osumnjičeni maloljetnici su prvo oko 16.40 sati, u naselju Lazarevo, vozeći se skuterom, iz korpe bicikla kojim je upravljala D.J. iz Banje Luke, otuđili njenu ručnu torbu u kojoj su se nalazila lična dokumenta, bankovne kartice, mobitel i novac u iznosu od 230 KM.

Istog dana, oko 19.45 sati, prijavljeno je da su kod Parka Mladen Stojanović, ponovo koristeći isti skuter, iz ruke D.S. iz Banja Luke istrgnuli ručnu torbicu u kojoj su se nalazila lična dokumenta, novčanik s novcem u iznosu od oko 600 KM, te mobilni telefon.

Policijski službenici su oko 20 sati, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili opisana krivična djela, lišili slobode ovu dvojicu maloljetnika, te oduzeli skuter marke ''peugeot'', jednu žensku ručnu torbu, lična dokumenta na ime D.S., novčanik i novac u iznosu od 500 KM, jedan bicikl i druge predmete koji se dovode u vezu s ovim krivičnim djelima drske krađe.

Policijski službenici su u ulici Ilije Garašanina pronašli i crnu žensku ručnu torbu s ličnim dokumentima na ime D.J. i oštećen mobilni telefon "Huawei".

Pronađeni predmeti su vraćeni vlasnicima.

Maloljetnici su pušteni na slobodu, a nakon kompletiranja predmeta protiv njih slijedi podnošenje izvještaja Okružnom tužilaštvu Banja Luka zbog počinjenih krivičnih djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.