CRNA HRONIKA

Na auto Dragice Gage Filipović bačen molotovljev koktel

Je li se Dragica Gaga Filipović, pjevačica iz Ugljevika uistinu otrgnula iz kandži monstruozng zločinca

Eset MURAČEVIĆ

13.11.2014

Traume Dragice Gage Filipović, pjevačice iz Ugljevika koja je nedavno podnijela tužbu potiv čovjeka koji se trebao brinuti o njenj karijeri, a koji se  preko noći promijenio te je počeo tući, maltretirati fizički  i psihički,  stavljati je pod noge i, jednostavno, gaziti...još uvijek nisu prestale.

Ona i pored sistema vlasti koji joj je obećao zaštitu i dalje, zajedno sa svojim sinom, živi u strahu.

  -Teško je nekome ko nije prolazio kroz slične stvari, uopšte,  povjerovati da se nešto takvo može dešavati bilo kome, kaže Dragica Gaga Filipović. U meni se nakupilo toliko toga da sve ono kroz šta sam prolazila i još uvijek prolazim, više ne mogu skrivati od javnosti.

Presavila sam tabak i protiv tog zlotvora podnijela tužbu. No, kako to biva u  našoj zemlji žrtva tada biva izložena još većim torturama a zločinac se počne šepuriti kao paun i  uživa u sporosti onih koji bi ga trebali procesuirati.

Saučesnici u zločinu

Ja sem života više nemam šta izgubiti. Javno sam se usprotivla,  ne više zbog sebe već zbog drugih djevojaka koje u svojoj naivnosti,  isto kao i ja,  mogu upasti u paukovu mrežu ovog zločinca iz koje će se sutra teško izvući. Zbog sudskog spora koji je u toku još mnoge stvari  ne mogu javno iznijeti uključujući i ime  monstruma koji mi nanosi zlo.

Mada svi znaju njegovo ime, malo ko čini da ga zaustavi u njegovim nakanama. Naprotiv, neki moji dojučerašnji prijatelji me direktno i indirektno nagovaraju da protiv  te osobe povučem tužbu. Oni ne znaju kroz šta sam ja prolazila i još uvijek prolazim. Umjesto da mi pomognu takvim radnjama postaju saučesnici u zločinu.

Još me peku njihov riječi: „Povuci krivičnu prijavu jer će po tebe u budućnosti biti sve gore i gore“. Da uistinu hoće govori ono što  mi se počelo dešavati. U mom životu  ništa se nije smirilo. Nema nikakvih naznaka o smrivanju  i prestanku tortura. Naprotiv, izložena sam novim vidovima zastrašivanja. U noći 2. na 3.novembar ove godine na nek način pokušana je moja likvidacija.

 Da li zbog koincidencije što su ona i njen  sin  te večeri imali gosta ili nečeg drugog zločinac nije uspio u svojim nakanama. Kada je iza ponći njihov gost otišao monstrum je iz mraka, mučki, na njeno  auto „Fiat punto“ bacio molotovljev koktel te ga na takav način uništio.

" Mama, gori nam auto"

      -Nakon što je gost  otišao iz naše kuće, nastavlja  Dragica Gaga Filipović, počeli smo vršiti priprme za spavanje. Tek što sam, nakon toalete, legla u krevet, uključila televizijski aparat  moj sin,  koji je u susjednj sobi  bio na internetu,  dotrčao je do  mene uz povike: „Mama, gori nam auto!“ Kroz prozor vidim da je cijeli kvart u plamenu. Nastaje panika  u kući. Jedva uspijevam  nekako izvjestiti policiju, vatrogasce...Srećom, brzo su intervenisali te,  sem auta,  na stambenim i drugim objektima nije nastala druga šteta.

Pored policije i vatrogasaca Ugljevka za nesebičnu pomoć koju mi pružaju moram se zahvaliti i svojim komšijama. Svi oni me, u granicama svojih mogućnosti, pomažu nesebično, daju podršku...Šteta koja mi je učinjena teško se može procijenti.

Traume teško izbrisati

Gubitak auta je jedno.No, doživljene traume teško će se izbrisati. Vjerujem u pravosudni sistem naše zemlje. Ma koliko bio spor očekujem da me zaštiti. Ne učini li to, žrtava ovog monstrma biće još mnogo. Moje komšije su  čudu. I one proživljavaju traume. Ne mogu gledati kroz šta sve prolazim a istovremeno nemaju  moći da me zaštite onako  kako bi trebalo.

Psihopate nisu samo opasnost za pojedinca već za cijelo društvo. Otud ih, što brže, treba stavljati iza rešetaka, zaključuje Filipovićeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.