CRNA HRONIKA

Tragedija kod Kreševa: Zapalio kuću, ostavio poruku pa izvršio samoubistvo

Bračne nesuglasice mogući uzrok nesreće

Autor:K. Topalović

14.11.2014

Sinoć oko 21 sat, u kreševskom naselju Crnići, Emir Handžić (40) zapalio je svoju kuću i ostavio pismo u kojem je najavio suicidalne namjere.

Zapalio kuću

Kuću u plamenu, odnosno dnevni boravak primjetili su Emirovi brat i majka te su kontaktirali policiju. Ubrzo je na mjesto došla ekipa hitne pomoći i vatrogasaca te lokalizovala požar.

Pri tome su našli poruku u kojoj je Emir najavio da će oduzeti sebi život.

Ekipa "Dnevnog avaza" danas je ispred njegove kuće zatekla Emirovog brata Fadila koji je čistio dijelove uništene vatrom.

- Nemam šta da vam kažem. Zapalio je kuću, ostavio poruku da će se ubiti i otišao. Tražili smo ga cijelu noć sa policijom i eto jutros smo ga našli. Bio je tu odmah blizu kuće, objesio se o krušku, kaže nam njegov brat Fadil.

fadil-2

Fadil Handžić: Emir je zapalio je kuću i ostavio poruku da će se ubiti

Bračne nesuglasice

Beživotno tijelo pronađeno je jutros oko 10 sati. O razlozima samoubistva se nagađa, a jedan o komšija vjeruje da su razlog bračne nesuglasice.

suma

Lokacija na kojoj je pronađeno beživotno tijelo Emira Handžića

Premna njegovim riječima Emira je supruga napustila prije pet dana i nije se vraćala kući, te se sa razlogom sumnja da je to osnovni motiv samoubistva.

Ovo je drugo u nizu samoubistvu u posljednjih mjesec na prostoru općine Kreševo. Prije otprilike 30 dana u Kreševu je  samoubistvo počinio maloljetni A.R., inače sestrić Emira Handžića.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.