CRNA HRONIKA

Sarajevo: U pretresu kuće na Vrbanjuši pronađeni droga i oružje

Uhapšene tri osobe

M. M.

18.11.2014

Sarajevska policija uhapsila je jučer, u tri odvojena slučaja, tri osobe koje se dovode u vezu sa krivičnim djelima vezanim za zloupotrebu opojnih droga, saopšteno je iz MUP-a KS-a.

Naime, službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Uprave policije MUP-a Kantona Sarajev jučer su u 14,40 sati lišili slobode K.V. (1988) iz Sarajeva, zbog sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te nedozvoljeno držanje oružja i municije.

Prilikom pretresa dijela kuće u ulici Vrbanjuša, u sarajevskoj općini Stari Grad Sarajevo, koju osumnjičeni koristi, pronađen je i oduzet jedan revolver, 44 metka kalibra 6,35 mm, oko 85 grama marihuane, te pribor za prepakivanje droge.

Nešto ranije, tačnije oko 13 sati, službenici Četvrte policijske uprave lišili su slobode N.D. (1993) godine, nastanjen u Sarajevu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, dok su zbog istog krivičnog djela policajci Prve policijske uprave oko 20, 20 sati uhapsili H. E. (1993) iz Sarajeva.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv uhapšenih osoba bit će preduzete zakonom predviđene mjere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.