CRNA HRONIKA

Strava u Velikoj Kladuši: Ubio suprugu pa sebe

Ubistvo i samoubistvo u Donjoj Vidovskoj

M. M.

18.11.2014

U Donjoj Vidovskoj kod Velike Kladuše danas u ranim popodnevnim satima desilo se ubistvo i samoubistvo, a kako se nezvanično doznaje radi se o bračnom paru Rekić, Mirsadu i Mirsadi. 

Kako je za naš portal potvrdio portparol MUP-a USK-a Ale Šiljdedić, policija je dojavu o pucnjavi dobila u 12, 50 sati.

- Uposlenik obližnje osnovne škole je javio da su se čuli pucnji i da se vide dva tijela kako leže na zemlji. Izlaskom na mjesto događaja policija je zatekla žensku osobu M. R. (1964), koja je imala povrede u predjelu grudnog koša, nanesene vatrenim oružjem i mušku osobu M. R. (1962) sa povredama u predjelu glave, kazao je Šiljdedić.

Mirsad je prilikom dolaska policije pokazivao znakove života, pa je vozilom Hitne pomoći prevezen u Dom zdravlja Velika Kladuša, gdje je unatoč brzoj intervenciji ljekara, u 14, 10 sati preminuo.

Iako je rano govoriti o bilo kakvim motivima ovog čina, nezvanične informacije govore da je riječ o ljubomori i problemima u bračnim odnosima između navedenih supružnika.

Na mjestu događaja pronađen je i pištolj, nepoznate marke i kalibra.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su službenici Sektora kriminalističke policije PU Bihać u prisustvu dežurnog kantonalnog tužioca.

Po njegovom nalogu, tijela su prevezena na Odjel patologije bihaćke bolnice radi obdukcije.

Inače, Mirsada Rekić je bila velikokladuška nastavnica Muzičke kulture.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.