CRNA HRONIKA

Iz teretnih vozila krali gorivo i akumulatore

Izvještaj protiv šestorke zbog krađa i teških krađa

M. M.

18.11.2014

Centar javne bezbjednosti Prijedor podnijet će banjalučkom Okružnom tužilaštvu izvještaj protiv šest osoba zbog počinjenih krivičnih djela krađa i teška krađa, saznajemo iz prijedorske policije.

Naime, radeći na rasvjetljavanju imovinskih krivičnih djela, službenici Policijske stanice Prijedor II došli su do saznanja da su Lj.K. iz Oštre Luke, te Ž.B., D.M., V.J., D.Ć. i S.B. iz Bosanskog  Novog , u periodu od marta 2012. godine do oktobra ove godine, počinili više krađa i provalnih krađa, čija meta su bili spremnici za goriva motornih vozila, te akumulatori.

- Kriminalističkom obradom nad osumnjičenima, policijski službenici su utvrdili da su počinili pet krivičnih djela teške krađe, te četiri krivična djela krađe, kazala je portparol prijedorskog CJB-a Marija Matić.

Osumnjičeni su, kako je utvrđeno istragom, iz spremnika za gorivo uglavnom teretnih vozila na području grada Prijedora krali pogonsko dizel gorivo koje su prodavali, a dobijeni novac zadržavali za sebe.

Također, utvrđeno je da su osumnjičeni Lj.K., Ž.B, i D.M. počinili krivično djelo teška krađa, na način da su iz motornog vozila otuđili pogonsko dizel gorivo i dva akumulatora.

Policija nastavlja rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, te kompletiranju predmeta protiv osumnjičene šestorke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.