Hrvatska državljanka u Opelu krijumčarila duhan

Granična policija BiH

(M. M.)
19.11.2014 12:13

Pripadnici Jedinice granične policije u Bosanskoj Gradišci jučer su spriječili nezakonit promet šest kilograma duhana bez akciznih markica i naljepnice proizvođača na izlazu iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina.

Roba je otkrivena ispod zadnjeg sjedišta prilikom granične kontrole Opela, hrvatskih registarskih oznaka.

U trenutku granične kontrole vozilom je upravljala hrvatska državljanka S. N. (1972.).

O događaju je obavješten tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka po čijoj će naredbi protiv ove četrdesetdvogodišnjakinje biti podnijet izvještaj zbog krivičnog djela nedozvoljena trgovina,  a duhan je privremeno oduzet.

Pripadnici Jedinice granične policije Kamensko jučer su u ilegalnom prelasku državne granice otkrili državljanina Sirije.

On se iz pravca Livna kretao pješice prema graničnom prijelazu Vaganj (Republika Hrvatska), pokušavajući izbjeći graničnu kontrolu. 

Sirijac je priveden u službene prostorije JGP Kamensko i istoga dana predat Službi za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Na sarajevskom aerodromu, prilikom pasoške kontrole uhapšeno je dvoje bosanskohercegovačkih državljana za kojima su bile raspisane potrage.

Radi se o T. A. (1990.) kojeg je potraživao Općinski sud Bugojno zbog krivičnog djela teška krađa i H. A. (1960.) koju je potraživao Općinski sud Sarajevo zbog krivičnog djela prevara u privrednom poslovanju

Oboje su predati službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

NA VRH