CRNA HRONIKA

Bihać: Pronađen laboratorij za vještački uzgoj marihuane

Najavljena hapšenja u toku dana

Fena

19.11.2014

Pripadnici Odjeljenja za sprečavanje zloupotrebe droga, Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona  jutros su prilikom pretresa vikendice u naselju Grmuša kod Bihaća pronašli opremljen laboratorij za kontrolisani uzgoj i proizvodnju Canabis sative L (indijske konoplje), te značajne, veće količine zasađenih stabljika, kao i sušene marihuane, spremne za dalju distribuciju.

Prema riječima portparola MUP-a USK-a, Aleta Šiljdedića, policija trenutno vrši uviđaj pronađene laboratorije i u toku je kriminalistička istraga radi pronalaska osumnjičenih osoba, za koje se u ovom trenutku, kako je kazao, zasigurno zna da ih je više.

- Neka lica, koja se sumnjiče za izvršenje ovog krivičnog djela trenutno nisu na području BiH. U narednih nekoliko dana ćemo imati zasigurno više informacija i mislim da će se istraga proširiti na veći broj lica, koja su proizvodila, a nakon toga stavljala u promet opojna sredstva - istakao je Šiljdedić.

Dodao je da radi zaštite kriminalističke istrage ne može dati više podataka o tome da li su neke osobe već privedene.

- Mogu zasigurno reći da imamo i određena lica za koja znamo da su učestvovala u izvršenju krivičnog djela, biće određenih privođenja i u toku dana, a naravno i u narednih nekoliko dana - kazao je Šiljdedić.

Po njegovim riječima, vlasnik vikend-kuće je objekat iznajmio prije godinu dana i nije mu imao pristup. Policija smatra da vjerovatno nije umiješan u ovo krivično djelo, ali će to istraga pokazati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.