CRNA HRONIKA

Arminu Šehoviću sedam godina za ubistvo Azima Obarčanina

Nakon što je sarajevski Kantonalni sud prihvatio sporazum o priznanju krivnje

M. M.

19.11.2014

Vijeće Kantonalnog suda u sarajevu kojim predsjedava sutkinja Dalida Burzić, izreklo je danas presudu kojom je Armin Šehović (23) proglašen krivim za ubistvo Azima Obarčanina (42), koje se dogodilo 12. aprila ispred ugostiteljskog objekta "Boomerang" u Goraždu, te mu izreklo kaznu od sedam godina zatvora.

Presuda je izrečena nakon što je Sud juče razmatrao i prihvatio sporazum o priznanju krivice koji je Šehović sklopio sa sarajevskim Kantonalnim tužilaštvom, a kojim je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djelo koje mu je optužnicom koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo Goražde od 22. aprila, a koju je kasnije preuzelo sarajevsko Tužilaštvo, stavljeno na teret.

Potpisivanjem sporazuma, Šehović se odrekao prava na suđenje, kao i prava na žalbu na sankciju koju mu je, temeljem sporazuma, Vijeće danas i izreklo.

Podsjetimo, Šehović je proglašen krivim jer je 12. aprila ove godine ispred navedenog ugostiteljskog objekta, u goraždanskoj ulici Zaima Imamovića sačekao Obarčanina, koji ga je ranije u navedenom objektu udario u predjelu lica.

Obarčanin je, kako stoji u optužnici, odnosno presudi, imao 1,29 promila alkohola u krvi, dok je Šehović imao 1,38 promila. U stanju afektivne razdraženosti, a što je ocijenio neuropsihijatar Omer Ćemalović, nakon svađe na ulici, naguravanja i udaraca pesnicama, Šehović je izvadio nož sa metalnom drškom, te zakačio tri puta Obarčanina po glavi, nakon čega mu je zario nož u lijevu stranu grudi.

Uprkos ljekarskoj pomoći koja je Obarčaninu odmah pružena, on je ubrzo podlegao povredama u Kantonalnoj bolnici u Goraždu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.