CRNA HRONIKA

Hamzić za"Avaz": Nije raspisana potjernica za sinom Hanke Paldum

Iz Kantonalnog tužilaštva potvrđeno

A. Ka.

20.11.2014

Iako se već u dva navrata nije pojavio na ročištu za izjašnjavanje o krivici u Općinskom sudu u Sarajevu,  još uvijek nema potjernice za Mirzadom Brkićem (29) sinom popularne pjevačice Hanke Paldum.

Ova informacija za “Avaz” je potvrđena u Općinskom sudu u Sarajevu.

- Još uvijek nije zakazano novo ročište. Kada se zakaže, a ukoliko se optuženi ne pojavi, tek tada su stvoreni uslovi za raspisivanjem potjernice – kazali su nam u Općinskom sudu u Sarajevu.

Iako su pojedini mediji javili da je za Brkićem raspisana potjernica, u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu nam je rečeno da je riječ o dezinformaciji.

- Nije raspisana potjernica za M.B. niti je zatraženo određivanje pritvora - izjavio je za "Avaz" Alem Hamzić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Naime, Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo je 5. avgusta optužnicu protiv Brkića, kojem se na teret stavlja krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja. Drogirani Brkić je 14. januara u sarajevskom naselju Grbavica terencem Nissan pokosio pješakinje Arijanu Ž. (54), Ismetu K. (52) i Magbulu Dž. (59).

Upućen mu je poziv, ali se nije pojavio. Angažirana je i Sudska policija, kako bi ga privela, ali on nije bio pronađen na adresi stanovanja.

Brkić je, kako je “Avaz” već pisao, hapšen i 16. novembra u 8.45 sati u ulici Brodac, sarajevska općina Stari Grad, sa Đaninom Dedajićem (27), također iz Sarajeva, zbog sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Policajci su kod Brkića pronašli plinski pištolj i heroin, a kod Dedajića dva paketića marihuane. U međuvremenu obojica su pušteni na slobodu.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.