CRNA HRONIKA

Kako je sin Hanke Paldum postao opasan momak

Mirzad Brkić privođen zbog pištolja i heroina

A. KAPO

20.11.2014

Mirzad Brkić (29) iz Sarajeva, sin popularne bh. pjevačice Hanke Paldum, koji je 16. novembra u 8.45 sati u ulici Brodac, sarajevska općina Stari Grad, uhapšen zajedno s Đaninom Dedajićem (27), također iz Sarajeva, zbog sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, pušten je jučer na slobodu.

Ova informacija potvrđena nam je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Poznat policiji

Pripadnici MUP-a KS zaustavili su i kontrolirali vozilo Golf registarskih oznaka K48-K-013, kojim je upravljao Brkić, dok se na mjestu suvozača nalazio Dedajić. Policajci su prilikom pretresa pronašli kod Brkića startni plinski pištolj “record” s okvirom bez metaka, paketić heroina te srebrene naušnice i ogrlicu, dok su kod Dedajića pronašli dva paketića marihuane i CS sprej.

Povodom najnovijeg hapšenja Mirzada Brkića, stupili smo u kontakt s Hankom Paldum, ali ona nije bila raspoložena za razgovor.

- Šta je toliko hitno? Na snimanju sam. Znam zbog čega me zovete. Nema se tu šta kazati – poručila je Paldum, nakon čega nam je spustila slušalicu.

Hankin mezimac, kako ga mnogi zovu, odranije je dobro poznat policiji po svojim “sabranim djelima”, a slobodno se može reći kako je jednako opasan i za sebe i za okolinu.

Jedan u nizu incidenata čiji je glavni akter bio Brkić, dogodio se u večernjim satima 14. januara u sarajevskom naselju Grbavica. Tada je drogirani Brkić, koji je upravljao terencem Nissan, pokosio pješakinje Arijanu Ž. (54), Ismetu K. (52) i Magbulu Dž. (59).

Iz MUP-a KS tada su potvrdili da je u Brkićevoj krvi prilikom testa otkriveno prisustvo amfetamina. I tada je bio uhapšen, ali je ubrzo izašao iz pritvora.

mirzad-brkic-nesreca

Terencem Nissan pokosio pješakinje 14. januara na Grbavici

Nije na adresi

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo je 5. avgusta optužnicu protiv Brkića, kojem se na teret stavlja krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja. Kako nam je potvrđeno u Općinskom sudu u Sarajevu, Brkić se u dva navrata nije pojavio na ročištima za izjašnjavanje o krivici.

- Upućen mu je poziv, ali se nije pojavio. Angažirana je i Sudska policija, ali on nije pronađen na adresi stanovanja – kazali su nam u Općinskom sudu u Sarajevu.

Brkić je tri godine ranije, u noći sa 24. na 25. februar 2011., u pucnjavi zadobio prostrelnu ranu desne potkoljenice, koljena i natkoljenice. Ljekari su mu tada ranu previli, nakon čega je Brkić, uprkos preporukama ljekara da ostane na liječenju, samovoljno napustio bolnicu.

Ljekari su pretpostavljali da su rane koje je zadobio, nastale, najvjerovatnije, od jednog metka. Hankin sin nije želio otkriti pripadnicima MUP-a KS šta se tačno desilo tako da se ni danas ne zna kako je ranjen.

Tada su u izjavi za medije Brkić i Hanka Paldum negirali da je uopće došlo do ranjavanja. Paldum je tada tvrdila kako su i ona i sin bili na proslavi Željinog 90. rođendana u hotelu “Holiday Inn”, nakon čega su se bez ikakvih problema vratili kući.

No, to nije sve. U avgustu 2005. godine Mirzad je, zajedno sa Mevludinom Velagićem, teško povrijeđen u masovnoj tuči s izbacivačima jednog od sarajevskih kafića.

Sklonjen u Njemačku

Mirzad Brkić dovodio se u vezu i sa saobraćajnom nesrećom koja se dogodila 2005. godine u blizini Vječne vatre u Sarajevu. Tada je, upravljajući motociklom, udario pješakinju. Kako bi i ovog puta sklonila sina, Hanka Paldum poslala je Brkića u Njemačku, gdje je, navodno, “igrao nogomet”.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.