CRNA HRONIKA

Novi detalji o krvavom pohodu Mirsada Rekića: Dan ranije kumovima rekao da će ubiti suprugu i sebe

Sa tri hica ustrijelio u grudi suprugu Mirsadu Rekić (50)

M. DEDIĆ

20.11.2014

Mirsad Rekić (52) iz Čehića, općina Cazin, koji je prekjučer u 12.50 sati u Donjoj Vidovskoj, općina Velika Kladuša, sa tri hica ustrijelio u grudi suprugu Mirsadu Rekić (50), a onda pucao sebi u glavu, pripremao je krvavi čin nekoliko dana. Nije ni krio šta će uraditi.  

Raznio glavu

- Svojim vjenčanim kumovima je dan ranije saopćio namjeru. Bio je potpuno opredijeljen za to što je učinio i niko ga nije mogao u tome spriječiti - kazao nam je jedan Kladušanin koji je dobro upoznat s ovim slučajem.

Rekić je s tom namjerom i došao u Donju Vidovsku. Svoju suprugu, s kojom nije živio duže vrijeme, našao je ispred zgrade u kojoj je stanovala, bešćutno ju je ustrijelio, a sebi raznio glavu pištoljem "crvena zastava".

- Mozak mu je bio izišao iz lobanje, a on je još davao znakove života - ispričao je čovjek koji je vidio Rekićevo truplo prije nego što su stigla kola Hitne pomoći.

Ubica i samoubica je prije toga u svom automobilu VW Sharan u koverti ostavio oproštajnu poruku, u kojoj je napisao: “Ovako prolazi udata žena koja vara supruga sa..." Rekić je napisao i ime i prezime ljubavnika svoje supruge. Radi se o jednom Kladušaninu.

mirsada-rekic-22

Mirsada Rekić: Mučki ubijena

Kobna odluka

Kao što smo i objavili, okidač za brutalno ubistvo supruge najvjerovatnije je bila njena tužba za razvod braka. Moguće je da se Rekić još nadao da će mu se supruga vratiti, a tužba koju je dobio, izbezumila ga je.

Imali su sina, koji živi u inozemstvu, dok je Rekić imao još jednog sina iz prvog braka. Sudbina je htjela da je ubijena Mirsada Rekić odustala od puta u Istanbul, na koji su otišli njen otac i maćeha.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.