CRNA HRONIKA

Kćerke zlostavljao zadnjih deset godina

Osumnjičeni za pokušaj silovanja i spolno nasilje nad kćerkama predat Tužilaštvu

M. M.

20.11.2014

Prijedorčanin Rajko D. (1958) koji se sumnjiči za pokušaj silovanja i spolno nasilje nad svoje dvije kćerke, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, sproveden je u banjalučko Okružno tužilaštvo, potvrđeno je u ovoj pravosudnoj instituciji.

- Okružnom tužilaštvu Banja Luka Centar javne bezbjednosti Prijedor, nakon obavljene kriminalističke obrade dostavio je izvještaj protiv osumnjičenog zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela polno nasilje nad djetetom u sticaju sa produženim krivičnim djelom silovanje u pokušaju, kazala je Maja Đaković Vidović, portparol Tužilaštva, te dodala da je osumnjičeni navedena krivična djela počinio u vremenskom periodu od 2004. do 2011, na na štetu V. D.(1990),  a u periodu od 2005. do 18.11.2014. na štetu M. D.(1997).

- U nastavku postupka istrage a nakon ispitivanja osumnjičene osobe, postupajući tužilac će staviti prijedlog Sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci za određivanjem mjere pritvora o čemu će javnost biti obavještena.

 

Prijedorčanin Rajko  D. (56) uhapšen je zbog pokušaja silovanja i polnog nasilja nad svoje dvije kćerke. Kako "Avaz" saznaje starija ima 24 godine, a mlađa tek sedamnaest godina.

Seksualno zlostavljanje, okvalifikovano kao krivično djelo silovanje u pokušaju i polno nasilje nad djetetom, a u vezi s krivičnim djelom rodoskrvljenje nad djevojčicama navodno traje od 2007 godine .

Pedesetšestogodišnjak je kako saznajemo uhapšen tokom operativnog rada, a u okviru kojeg su rasvijetljene i ove stravične okolnosti .

Rajko D. je uhapšen juče. Zadražan je u pritvoru tokom noći, a nad njim još traje krim istraga nakon koje će biti prebačen u Okružno Tužilaštvo u Banjaluku.

Uhapšeni je navodno otac petero djece.

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/147415/prijedor-otac-pokusao-silovati-svoje-dvije-kcerke#sthash.1jBn6Lln.dpuf

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.