CRNA HRONIKA

Na regionalnom putu ostali bez goriva, pa dobili batine

Dobojska policija traga za napadačima

M. M.

24.11.2014

Policija u Doboju traga za nekoliko nepoznatih osoba koje se sumnjiče da su jučer rano ujutro fizički napali A. K. iz Orašja i njegovog brata A. K. iz Gradačca, saopšteno je iz dobojskog CJB-a. 

Kako su njih dvojica ispričali policiji u Pelagićevu, dok su se kretali automobilom iz pravca Orašja, na regionalnom putu u Gornjoj Tramošnici im je nestalo goriva, pa su automobil, u kojem se nalazio i petnaestogodišnjak iz Gradačca, pregurali u ulicu pored ovog regionalnog puta. 

Sat vremena kasnije, pored njih se zaustavilo vozilo iz kojeg je izašlo nekoliko nepoznatih i naoružanih osoba, sa palicama i motkama, koji su, kako su kazali, ispalili i nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u pravcu automobila, kao i A. K. koji se nalazio izvan vozila.

Zatim su motkama i palicama udarali po vozilu u kojem se nalazio A. K. iz Orašja i njegov maloljetni rođak. 

Kada je muškarac koji je bio izvan vozila počeo bježati u  obližnju njivu, nekoliko osoba ga je sustiglo i fizički napalo, da bi se nakon svega napadači povukli i udaljili u nepoznatom pravcu, a napadnute osobe su nakon sipanja goriva nastavile put prema gradačcu.

- Prema izjavi  A.K. iz Orašja koji je upravljao automobilom, šteta koja je nastupila na vozilu iznosi oko 3.000,00 KM, dok je prema izjavi njegovog brata tokom ovog događaja izgubio mobilni telefon, novčanik, zlatni lančić i zlatnu naušnicu, kazala je Ljerka Stanimirović, portparol CJB-a Doboj, te dodala da je policija izvršila uviđaj na mjestu događaja i da je u toku rad na pronalasku osoba odgovornih za ovaj napad, a koje se sumnjiče za izazivanje opće opasnosti i oštećenje tuđe stvari.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.