CRNA HRONIKA

Mujan i Suljić tvrde da ih je narkoman prvi napao nožem

Nakon što su bez razloga isjekli putnike u tramvaju

A. KAPO

26.11.2014

Redakciji “Dnevnog avaza” obratili su se 22-godišnjaci Almen Mujan iz Sarajeva i Alija Suljić iz Tuzle, koji su prekjučer pušteni na slobodu nakon što su noć proveli iza rešetaka zbog sumnje da su pijani i bez razloga, uz upotrebu noža, 23. novembra oko 21.30 sati povrijedili četiri putnika u tramvaju na Stupu. Njih dvojica tvrde da ih je u tramvaju napao nepoznati muškarac i da su se oni branili.

Tražio mobitel

Podsjećamo, u incidentu su lakše povrijeđeni Denis H. (36), Jasmin R. (19) i Semir G. (37), koji su zadobili posjekotine ruku, te Anes H., koji je zadobio kontuzije glave.
Kako je “Avaz” već pisao, L. H., supruga povrijeđenog Denisa H., kazala nam je da su Mujan i Suljić ganjali nekog momka u tramvaju koji je tražio pomoć i da je njen suprug rukom zaštitio momka, ali je zadobio posjekotine desne šake.  

Mujan i Suljić su, prema riječima L. H., nakon izlaska iz tramvaja na Stupu u blizini prolaza napali jednog mladića te u rame uboli drugog u blizini pekare “Aspek”.

Mujan i Suljić su potvrdili da su bili pijani i da su se tu noć branili.

- Riječ je narkomanu tridesetih godina, žute brade. Nakon što smo ušli u tramvaj, tražio mi je mobitel. Kazao sam mu da imam 20 KM, nakon čega nas je pitao: “To vi mangupi?” Potom je izvadio nož “švajcarac”, krenuo na mene i posjekao mi prst. Suljić je stao u moju zaštitu te ga udario u glavu, usljed čega mu je ispao nož. Tada sam uzeo nož i krenuo prema njemu. Nažalost, moj komšija Denis H., ne znajući šta se dešava, stao je između nas i kazao: “Almene, šta radiš”, te je rukom zaštitio napadača. Nažalost, nožem sam zakačio Denisa H., koji je zadobio posjekotinu - ispričao je Mujan za “Avaz”.

On je naglasio da nema pojma kako su povrijeđeni ostali putnici te da ni on ni Suljić nemaju ništa s tim.  

Također, podvukao je da je pozvao L. H., suprugu Denisa H., te se izvinio i poručio da nemaju razloga da ga se plaše jer je riječ o nesretnom slučaju.

Potpisali izjave

Suljić je potvrdio navode Mujana te dodao da su obojica preživjela torturu u Policijskoj stanici Ilidža te da su, kako kažu, iz straha potpisali zapisnike koje su im istražitelji pokazali. Mujan je na kraju dodao da živi za dan da se otkrije osoba koja ih je prva napala.

Njih dvojica bi mogla krivično odgovarati zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja lakših tjelesnih povreda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.