CRNA HRONIKA

Željko Mirković i dalje na Odjelu intenzivne njege

Ranjeni kantonalni zastupnik se oporavlja

Autor:M. DEDIĆ

28.11.2014

Teško ranjeni SDP-ov zastupnik u Skupštini Unsko-sanskog kantona (USK) Željko Mirković Grga, koga je 25. novembra u večernjim satima na području Nacionalnog parka “Una” puškom ranio u stomak brat Đuro Mirković, još je na Odjelu intenzivne njege Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" i njegovo stanje je i dalje ozbiljno. Prema informacijama do kojih je došao “Avaz”, Mirkoviću su, pored unutrašnjih organa, oštećene i kosti karlice.

- Pacijent se oporavlja, njegovo stanje je stabilno - kazala je Maja Hadžimehmedović, portparol Kantonalne bolnice.

Đuro Mirković, koji je, prema svemu sudeći, nesretnim slučajem ranio brata, bio je u pritvoru 15 sati.

- Osumnjičeni Đ. M. je, nakon što je dao izjavu o kritičnom događaju, pušten i protiv njega će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv opće sigurnosti ljudi i imovine u vezi s krivičnim djelom izazivanje opće opasnosti - izjavio je Ale Šiljdedić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK).

Kako “Avaz” saznaje, protiv Enesa Okugića, Amira Šarganovića i Ferida Medića, koji su bili svjedoci događaja, bit će podnesen izvještaj zbog pokušaja prikrivanja krivičnog djela. Nezvanično saznajemo da su spomenute osobe, uključujući i braću Mirković, bile u alkoholiziranom stanju pa je do okidanja puške karabina došlo nepažnjom Đure Mirkovića. Dramatični događaj odigrao se u Nacionalnom parku “Una”, gdje su zabranjeni nošenje oružja i lov, a izvršilac krivičnog djela zaposlen je u NP “Una” kao rendžer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.