CRNA HRONIKA

Završne riječi u predmetu Kolovrat i ostali 19.decembra

Kantonalni sud Mostar

M.H.

28.11.2014

U Kantonalnom sudu Mostar jutros je saslušanjem vještaka i svjedoka nastavljeno suđenje u predmetu protiv Branimira i Slavena Kolovrata, Slađane Grbavac, Senke i Andree Dugalić, Snježane Gaković iz Mostara te Radeta Vokića iz Sarajeva.

Tužilaštvo HNK ovu grupu tereti za neovlaštenu proizvodnju i prodaju heroina, te za držanje i posredovanje u kupovini droge u periodu od aprila do septembra 2012.godine u Mostaru. 
U svojstvu svjedoka odbrana je danas saslušala Slavena Kolovrata koji je kazao kako ga optužnicom Tužilaštvo tereti za čuvanje droge u stanu.

- Nikad nikakvu drogu policija nije našla kod mene, nisam je čuvao niti je to moj brat Branimir ikad od mene tražio - kazao je Slaven. 

Tužiteljica Eldina Biuk danas je pismeno obavijestila Sud, odbranu i optužene da je Tužilaštvo 27.novembra izmijenilo optužnicu u skladu s iskazom Gorana Milavića, koji je također bio optužen u ovom predmetu. Milavić je ranije sporazumno priznao krivicu u ovom slučaju, pristavši na zatvorsku kaznu od godinu i tri mjeseca. 

Ističući da je došlo do bitne izmjene optužnice advokati odbrane potom su zatražili odgodu glavnog pretresa kako bi utvrdili da li će biti potrebno predlagati nove dokaze, tako da će nastavak suđenja biti održan 19.decembra kada će biti iznesene i završne riječi u ovom predmetu. 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.