CRNA HRONIKA

Zavidovići: Pronađeno 14 pakovanja droge u vodokotliću

Zbog krivičnog djela lišeni slobode

Fena

28.11.2014

Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, od Policijske stanice Zavidovići, bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv H.T. i S.E., zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Policija je na osnovu naredbe Općinskog suda u Zavidovićima izvršila pretres stana vlasništvo osobe H.T., koji koristi i osoba S.E., i pronašla 14 pakovanja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, skrivenih ispod poklopca u vodokotliću.

Osobe H.T. i S.E. su lišene slobode i sprovedene u službene prostorije gdje su zadržana i gdje je nad istim od operativnih službenika zavedena kriminalistička obrada, te se pristupilo dokumentovanju krivičnih djela počinjenih od navedenih osoba.

Pronađena biljna materija je privremeno oduzeta i bit će dostavljena Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a ZDK-a radi vršenja potrebnih vještačenja.

Nakon završetka istražnih radnji, prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, slučaj će biti ustupljen Kantonalnom tužilaštvu ZDK-a na daljnji zakonski postupak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.