CRNA HRONIKA

Svjedok na suđenju banjalučkim inspektorima: Tukli su me žicom po tabanima, skinuli golog i oteli 60 KM

Okružni sud banja Luka

Srna

28.11.2014

Pred banjalučkim Okružnim sudom danas su u nastavku suđenja suspendovanim i uhapšenim inspektorima Centra javne bezbjednosti  Banjaluka saslušana dva svjedoka.

 Jedan od svjedoka na suđenju inspektorima Srđanu Raduloviću, Ognjenu Stijaku i Marku Kovačeviću izjavio da su ga optuženi tukli nogama i žicom po tabanima, da su ga skinuli golog i uzeli mu 60 KM, koje su potrošili za hranu.

Svjedok je priznao da je uhapšen sa 50 grama marihuane i dodao da su mu inspektori "napakovali" optužnicu, na osnovu koje je osuđen na tri godine zatvora.

On nije odmah prijavio maltretiranja jer su ga inspektori ucjenjivali i prijetili mu da će objaviti video snimak sa njegovog telefona na kojem je snimao seksualni odnos sa ženom.

Svjedok je naveo i da mu je optuženi Radulović savjetovao da za advokata uzme Milana Romanića, koji će "sve regulisati".

Drugi svjedok tužilaštva je rekao da su ga optuženi inspektori tjerali da za njih prodaje drogu, ali da je on to odbio, zbog čega su mu "napakovali" optužnicu, zbog koje se nalazi u zatvoru zbog prodaje droge.

Odbrana osumnjičenih inspektora tvrdi da svjedoci lažu jer za to imaju motiv zbog toga što su ih optuženi inspektori hapsili zbog droge i poslali u zatvor.

Osim Radulovića, Stijaka i Kovačevića optuženo je još pet inspektora CJB Banjaluka, koji se terete za iznude iskaza, falsifikovanja i zloupotrebu položaja.

Suđene banjalučkim inspektorima biće nastavljeno u decembru.

Radulovića, Stijaka i Kovačevića tužilaštvo tereti da su od kraja 2010. do 2013. godine, kao organizovano udruženje na teritoriji Banjaluke, prodavali heroin i marihuanu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.