CRNA HRONIKA

Akcija "Rosulje" : Uhapšeni sprovedeni u banjalučko Okružno tužilaštvo

Izvještaj protiv šest osoba

M. M.

2.12.2014

Banjalučkom Okružnom tužilaštvu, nakon krim-obrade osumnjičenih uhapšenih jučer u akciji "Rosulje" dostavljen je izvještaj protiv četiri osobe, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Izvještaji su dostavljeni protiv  Radenka (1974) i Sandra (1994) Zeljkovića, Dražena Maleševića (1979) i Dijane Babić (1980), svi iz Banje Luke, a zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Istim izvještajem obuhvaćeni su i Blagoja Riđešić (1992) i Aleksandar Bubnjević (1991) iz Banje Luke, koji se rješenjem Okružnog suda u Banjoj Luci nalaze u pritvoru od 11. novembra.

Njih dvojica su, podsjetimo, uhapšeni početkom novembra, kada je kod njih pronađeno i oduzeto oko kilogram marihuane. Tada su službenici banjalučkog CJB-a na magistralnom putu M-16, pokušali zaustaviti i kontrolisati motor "Kawasaki", kojim su se vozili Riđešić i Bubnjević, zbog postojanja osnova sumnje da se koristi za izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Vozač motora se oglušio o izdato naređenje i pokušao pobjeći, prilikom čega je oštetio dva službena vozila vlasništvo MUP RS-a.

- Osumnjičene osobe su u vremenskom periodu od januara do decembra mjeseca ove godine vršili nabavku i preprodaju opojne droge marihuane korisnicima na području Banje Luke.

Oni su sprovedeni u Okružno tužilaštvo Banja Luka  radi ispitivanja. Nakon ispitivanja osumnjičenih, u nastavku postupka istrage, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora o čemu će javnost biti obavještena, rekla je Maja Đaković Vidović, glasnogovornica Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.