CRNA HRONIKA

Banja Luka: Aktivirana naprava pred vratima stana tri studentice

Snažna eksplozija uznemirila stanare zgrade u Obilićevu

Autor:Ml. D.

2.12.2014

Stanare zgrade u ulici Braće Jugovića u banjalučkom naselju Obilićevo u subotu oko 22.15 sati uznemirila je jaka eksplozija nepoznate naprave koja je prouzrokovala veću materijalnu štetu.

Šteta ogromna

Prema nezvaničnim informacijama, policija još nije uspjela utvrditi koja je vrsta naprave eksplodirala niti tačno mjesto eksplozije jer na tlu nema kratera. Navodno, eksplozija se dogodila ispred vrata stana u kojem žive tri studentice pa je provjeravan i motiv ljubomore.

U zgradi su oštećeni skoro svi stanovi do trećeg sprata, a, nasreću, povrijeđenih nije bilo. Na nekoliko stanova izbijena su ulazna vrata, zidovi su oštećeni, a u hodniku je popadao malter s plafona. Stanari kažu da je hodnik bio pun dima i da su svi stanari bili vidno uznemireni.

Vlasnik stana koji su unajmile studentice je Muhamed Ališić, koji je jednog komšiju zamolio da mu pazi stan. Pero Trivković je novinarima rekao da je šteta na stanu ogromna, ali da su studentice nepovrijeđene.

Djevojke vrištale

- Djevojke su bile u panici, uplakane i vrištale su od straha. Odveo sam ih kod mene da prenoće - rekao je Trivković.

I ostale komšije kažu da je cijela situacija ličila na ratne filmove. Sve se, kažu, zatreslo kao da je u zgradu udarila granata. Saslušano je više osoba, ali za ovaj incident još niko nije osumnjičen.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.