CRNA HRONIKA

Ocu koji je ubio sina određen jednomjesečni pritvor

Nakon smrti četveromjesečne bebe u Sarajevu

Autor:Am .K.

3.12.2014

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu uputilo je prijedlog koji je Husein Delalić, sudija Kantonalnog suda u Sarajevu, danas prihvatio te je Eldaru Leđenu (21) koji je u ponedjeljak uhapšen zbog ubistva svog četveromjesečnog sina, određen jednomjesečni pritvor.

Ovu informaciju potvrdio nam je Omar Mehmedbašić, advokat Eldara Leđena.

Kako je "Avaz" već pisao otac bebe je u subotu pozvao Hitnu pomoć i kazao da se beba, dok ju je hranio, zagrcnula i prestala disati. Ekipa Hitne pomoći uputila se ka kući u ulici Avde Hodžića u naselju Švrakino Selo, gdje je Leđen sa suprugom Indirom P. i djetetom stanovao kao podstanar. Iako su pokušali reanimaciju, bebi nije bilo pomoći.

Ljekarima je bila sumnjiva smrt bebe, te su o svemu obavijestili policiju i Tužilaštvo KS. Obdukcijom je utvrđeno da je dijete ubijeno i da je preminulo usljed teških povreda glave, nakon čega su roditelji privedeni.

Leđen je u policiji kazao da je u subotu čuvao sina, a supruga je bila na poslu. Htio je nahraniti dijete, a dijete nije htjelo jesti i plakalo je. To ga je iznerviralo pa je bebu bacio na fotelju koja ima drvene drške i dijete je udarilo glavom i ostalo bez svijesti. Prema njegovoj izjavi, pokušao je djetetu dati vještačko disanje i umivao ga je, ali dijete nije reagiralo.

Majka djeteta je nakon davanja izjave u policiji puštena na slobodu.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.