CRNA HRONIKA

Osumnjičeni za dilanje droge u pritvoru

Okružni sud prihvatio prijedlog Tužilaštva

M. M.

4.12.2014

Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u banjoj Luci odredio je jednomjesečni pritvor Radenku (1974) i Sandru (1994) Zeljkoviću, Draženu Maleševiću (1979) i Dijani Babić (1980),

koji su uhapšeni u ponedjeljak u zajedničkoj akciji pod nazivom naziva “Rosulje”, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Pritvor im je određen zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

Podsjetimo, ranije je isti sud odredio mjeru pritvora i za Blagoju Riđešića (1992) i Aleksandra Bubnjevića (1991) iz Banje Luke, koji su obuhvaćeni istim izvještajem o krivičnom djelu. 

Oni se u pritvoru nalaze od 11. novembra, a nakon što su uhapšeni nekoliko dana ranije, kada je kod njih pronađeno i oduzeto oko kilogram marihuane.

Tada su službenici banjalučkog CJB-a na magistralnom putu M-16, pokušali zaustaviti i kontrolisati motor "Kawasaki", kojim su se vozili Riđešić i Bubnjević, zbog postojanja osnova sumnje da se koristi za izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Vozač motora se oglušio o izdato naređenje i pokušao pobjeći, prilikom čega je oštetio dva službena vozila vlasništvo MUP RS-a.

- Osumnjičene osobe su u vremenskom periodu od januara do decembra mjeseca ove godine vršili nabavku i preprodaju opojne droge marihuane korisnicima na području Banje Luke, rekla je Maja Đaković Vidović, glasnogovornica Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.