CRNA HRONIKA

Maloljetnici ukrali tri Golfa 2, u jednom nađena automatska puška

Vozila vraćena vlasnicima

M. M.

4.12.2014

Banjalučka policija otkrila je počinioce tri krađe motornih vozila počinjene 1. i 2. decembra u Banjoj Luci, Stričićima kod ovog grada, te Trnu kod Laktaša, kada su dosad nepoznati počinioci iskoristili nepažnju vlasnika koji su ostavili ključeve u vozilima koje su stavili u pogon i otuđili.

Postupajući na osnovu operativnih informacija da se na lokalnom putu u mjestu Hadžići, opština Oštra Luka, nalazi jedno od ukradenih vozila (Golf 2) i dolaskom na mjesto događaja, policajci su zatekli dva maloljetnika pored vozila.
Daljim prikupljanjem informacija i dokaza, došlo se do saznanja da su maloljetnici odgovorni za pomenute krađe.

Sva tri putnička vozila ( svi Golf 2) su pronađena, a u jednom od njih je pronađena i automatska puška.

Nakon uviđaja, vozila su vraćena vlasnicima.

Isti maloljetnici se također sumnjiče da su 2. decembra u mjestu Kuljani, u ulici Prva Kuljanska, sa jednim od ukradenih Golfova izvršili tešku krađu na naročito drzak ili opasan način, jer su iz vozila u pokretu sa ramena oštećene istrgnuli žensku torbu u kojoj se nalazio novac, zlatni nakit i lične stvari.


O svim preduzetim mjerama prema maloljetnicima upoznat je tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banja Luka, a dalje mjere i radnje prema njima preduzimaće se prema odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

Iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka apelovali su na vozače motornih vozila da ne ostavljaju ključeve u vozilima kada vozilo ostave bez nadzora, jer na taj način postaju potencijalne žrtve i omogućavaju izvršiocima da lakše izvrše krivično djelo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.