CRNA HRONIKA

Potraga za Slobodanom Žarkovićem, nestalim radnikom RiTE se nastavlja

Nestao prije tri dana u nabujaloj rijeci Gračanici

P. M.

4.12.2014

Potraga za nestalim radnikom Rudnika i Termoelektrane (RiTE) Gacko Slobodanom Žarkovićem (43) nastavljena je i jučer, trećeg dana otkako je nestao u nabujaloj rijeci Gračanici.

Prema riječima Srđana Milovića, direktora Rudnika "Gacko", u pretraživanje rijeke, čiji tok iznosi svega desetak kilometara, uključeno je oko 150 radnika RiTE Gacko, spasilačka jedinica RiTE Gacko, planinari, vatrogasci, specijalna jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske (RS), vatrogasci, Civilna zaštita (CZ), ekipa CZ HET, spasilačka služba "Volf" iz Foče, interventna spasilačka jedinica iz Mostara i veliki broj stanovnika Gacka.

- Nivo vode je u odnosu na dan tragedije opao za više od dva metra, što je olakšavajuče za spasioce, ali potragu otežava hladna i zamućena vode, kao i teška konfiguracija terena kujim protiče rijeka Gračanica - rekao je Milović.

Dodao je da su ronioci detaljno pretražili oko dva kilometra korita rijeke Gračanice.

Drugi nastradali radnik Miloje Miletić, čije tijelo je pronađeno prije dva dana, sahranjen je jučer na porodičnom groblju u selu Žanjevica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.