CRNA HRONIKA

Negirao da je letvom usmrtio zeta

Ročište za izjašnjenje o krivici u Kantonalnom sudu u Sarajevu

Am. K.

5.12.2014

Zdravko Todorović (75), koji je optužen da je u avgustu ove godine ubio zeta Milenka Kneževića (81) ispred kuće u ulici Grabovine, općina Ilidža, danas je pred sudijom za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu Huseinom Delalićem negirao krivicu da je počinio ovo krivično djelo.

Ovu informaciju potvrdio nam je Todorovićev advokat Omar Mehmedbašić, dodajući da uskoro očekuje da se zakaže termin za početak suđenja.  

Prema optužnici, Todorović je 17. avgusta ove godine u ulici Grabovine ispred kuće oštećenog, pod utjecajem 1,56 promila alkohola u krvi, u namjeri da ga ubije, daskom udario Kneževića u predjelu glave.

Knežević je pao na tlo, nakon čega ga je optuženi nastavio udarati u predjelu glave, a zatim i po cijelom tijelu. Knežević je zadobio teške tjelesne povrede usljed kojih je preminuo 18. avgusta. Inače, Tankosava Knežević, supruga ubijenoga, sestra je optuženog Zdravka Todorovića.

Prema izjavama koje su davali istražiteljima, optuženi je kod sestre Tankosave 17. avgusta došao oko 13 sati. Njih dvoje su pili rakiju. Milenko nije bio kući, a do incidenta je došlo kada se vratio kući s njive.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.