CRNA HRONIKA

Starica Hanifa Bolić izgorjela u požaru

BOSANSKI PETROVAC Gorjela stara bosanska kuća

M. DEDIĆ

6.12.2014

U Bosanskom Petrovcu preksinoć je oko 18 sati izbio požar u staroj bosanskoj kući, u kojoj je izgorjela 80-godišnja Hanifa Bolić. Požar je ugašen tek oko 23 sata zbog nepostojanja adekvatne vatrogasne službe u ovom gradiću. 

hanifa-bolic

Hanifa Bolić: Stravična smrt

 

Palila vatru

U potpuno uništenoj kući mještani i istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) nisu pronašli ni ostatke nesretne starice. Prema informacijama koje smo dobili od Petrovčana, vatrogasci su kasnili skoro sat i došli su vatrogasnim vozilom koje raspolaže sa svega 2.000 litara vode.

U pomoć su im pritekli vatrogasci Šumskog privrednog društva (ŠPD) "Unsko-sanske šume" svojim vozilom, koje ima punjenje od 6.000 litara, ali je požar lokaliziran tek nakon pet sati, kada je trošna kuća potpuno izgorjela.

Pretpostavlja se da se kuća zapalila nakon loženja vatre. Vatra je  izbila u stražnjem dijelu kuće i proširila se na cijeli objekt. Policija vodi istragu o ovom nesretnom slučaju.

 

Nebriga vlasti

U Bosanskom Petrovcu užasnuti su stravičnom smrću Hanife Bolić i ogorčeni nebrigom lokalne vlasti. Prije dva mjeseca, u skoro identičnom slučaju, također u staroj kući, od požara je smrtno stradao starac Smail Terzić.

Petrovčani se pitaju ko je sljedeći i upiru prstom kako u Općinu, tako i u njene službe, Vatrogasnu jedinicu i Centar za socijalni rad.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.