CRNA HRONIKA

Ubici supruge 12 godina zatvora

VRHOVNI SUD FBiH Potvrđena presuda Fehimu Mustafiću iz Tuzle

Dž. BULBUL

8.12.2014

Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je prvostepenu presudu Kantonalnog suda u Tuzli od 19. maja ove godine kojom je Fehim Mustafić (63) osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva supruge Suade (52). Ubistvo se dogodilo na autobuskoj stanici kod Sportske dvorane „Mejdan" u Tuzli 23. decembra 2013. godine.

Radio u mrtvačnici

Protiv presude žalbu je ranije uložio Mustafićev advokat Emin Halićević iz Tuzle. On je na sjednici Vrhovnog suda FBiH predložio da se optuženome izrekne kazna zatvora u kraćem vremenskom trajanju od 12 godina jer bi se, kako je tada rekao, i blažom kaznom opet postigla svrha kažnjavanja, međutim, žalba je odbijena.  

fehim-mustafic-privodjenje-1

Foto: Avaz (Dovođenje optuženog Mustafića u Vrhovni sud FBiH)

Advokat Halićević rekao je na sjednici da je njegov branjenik čitav radni vijek proveo u Javnom pogrebnom društvu, tačnije u mrtvačnici, što je ostavilo traga na njegovu ličnost.
Optuženi Mustafić tada se obratio Sudskom vijeću riječima da boluje od PTSP-a i dijabetesa.

Pokušao pobjeći

- Ne znam ni sam kako je sve ispalo. I ja sam pao i vrištao. Nisam bio svjestan. Ja sam tu ženu volio. Ne znam kako se to desilo. Imao sam probleme u braku. Veoma mi je žao što se to desilo - rekao je tada optuženi Mustafić.

On je, inače, iz Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Tuzla prebačen u KPZ Zenica.

Podsjećamo, ubistvu je prethodila svađa supružnika, nakon čega je Fehim Suadi zadao nekoliko smrtonosnih uboda. Poslije počinjenog ubistva pokušao je pobjeći s mjesta zločina, ali ga je u tome spriječila grupa muškaraca koji su čekali prijevoz na autobuskoj stanici. Sustigli su Mustafića, savladali ga i čuvali dok policija nije došla da ga uhapsi.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.