Okružnom tužilaštvu u Bijeljini predat izvještaj zbog zloupotrebe službenog položaja

Oštetili preduzeće za 31.000 KM

Srna

Zvornička policija dostavila je Okružnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj protiv dvoje rukovodilaca jednog javnog preduzeća iz Zvornika čiji su inicijali S.B. i M.T, koji su osumnjičeni da su zloupotrebom službenog položaja oštetili preduzeće za 31.000 KM.

Osim njih, izvještaj je podnesen i protiv lica čiji su inicijali D.M. zbog nedozvoljenog bavljenja bankarskom djelatnošću, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina. 

S.B. kao direktor zvorničkog javnog preduzeća i M.T. kao finansijski rukovodilac u ovom preduzeću osumnjičeni su da su tokom 2003. godine, u namjeri da sebi i drugom pribave protivpravnu imovinsku korist, iskoristili službeni položaj i bez valjane dokumentacije, suprotno knjigovodstvenoj dokumentaciji, zaključili protokol sa licem D.M.

Zaključenim protokolom javno preduzeće se obavezalo da izmiri navodni dug sa kamatama u iznosu od 30.884 KM licu čiji su inicijali D.M, koje je to iskoristilo, pa je u aprilu u banci u Zvorniku naplatilo mjenicu dužnika javnog preduzeća na iznos od 30.884 KM, za koliko je i preduzeće oštećeno.

D.M. je osumnjičen da je od 2001. do 2004. godine, iako nije imao odobrenje za bavljenje bankarskom djelatnošću, davao pozajmice javnom preduzeću u novcu i robi u ukupnom iznosu od 30.288 KM, na koje je zaračunavao i naplaćivao kamate i tako pribavio imovinsku korist od 37.198 KM. 

NA VRH

Podijeli članak na