CRNA HRONIKA

Pokušaj silovanja 17-godišnjakinje u Stocu, priveden osumnjičeni

Istraga u toku

M. M.

8.12.2014

Muškarac s područja općine Stolac uhapšen je zbog sumnje da je u noći sa subote na nedjelju pokušao silovati 17-godišnju djevojku, saznajemo iz  MUP-a HNK-a.

Slučaj je policiji u nedjelju u 05,45 prijavila majka oštećene. Odmah je pokrenuta istraga, te je priveden osumnjičeni za ovo krivično djelo, a jučer je nad njim trajala krim-obrada.

Kako nam je potvrdio Srećko Bošnjak, portparol MUP-a HNK-a, osumnjičeni je nakon ispitivanja, u dogovoru sa postupajućom tužiteljicom, pušten na slobodu.

- Obavljen je ginekološki pregled oštećene, te su saslušani svjedoci i akteri ovog dogaja. To će sve, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti dostavljeno Tužilaštvu, koje će potom donijeti odluku o daljem postupanju, kazao je Bošnjak.

Dežurna tužiteljica nam je potvrdila da je 17-godišnjakinja upućena na pregled, kao i da je naloženo poduzimanje svih istražnih radnji s ciljem rasvjetljavanja ovog slučaja.

Više detalja ovog slučaja ni iz policije niti Tužilaštva nisu željeli otkrivati, zbog osjetljivosti slučaja, s ciljem zaštite identiteta žrtve.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.