CRNA HRONIKA

Očekuje se dolazak helikoptera

Sedmi dan potrage za radnikom RiTE Gacko

P.M.

8.12.2014

Ni sedmi dan potrage za nestalim radnikom Rudnika i termelektrane Gacko Slobodanom Žarkovićem nije dala rezultata, potvrdio je Srđan Milović, direktor rudnika Gacko.

Prema Milovićevim riječima, jedan dio rijeke Gračanice su preusmjerili pregradom u ponor, ne bi li se olakšalo spasiocima u pretraživanju.

- RiTE Gacko zatražila je pomoć i od Helikopterskog servisa RS-a u slanju helikoptera na ovo područje, da se iz vazduha proba pretražiti nepristupačan teren. Međutim zbog loših vremenskih uslova u Banjoj Luci helikopter nije mogao da poleti, ali se njegov dolazak očekuje ujutro, rekao je Milović i dodao da su spasoci Gorske službe za spasavanje iz Hrvatske sa psima tragačima napustili teren, što će učiniti i specijalna jedinica MUP-a RS.

- Na terenu ostaju spasioci iz RiTE Gacko, gatački vetrogasci i planinari, Gorska služba za spasavanje iz Mostara i spasilački klub ”Volf” iz Foče, te građani Gacka, naveo je Milović.

Podsjetimo, prije sedam dana minibus ”Jugoprevoza” iz Gacka je pokušao na nedozvoljenom mjestu preći rijeku, gdje ga je bujica ponijela. Četiri radnika i vozač uspjeli su da isplivaju.

Nažalost dvojica radnika Slobodan Žarković i Milije Miletić nisu imali sreće. Miletić je pronađen i sahranjen na porodičnom groblju, dok se za Žarkovićem još traga. 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.