CRNA HRONIKA

Maskirani muškarci napali učenike Srednje mašinsko-saobraćajne škole u Mostaru

Četvero učenika zadobilo vidljive tjelesne povrede

Redakcija

8.12.2014

Grupa od desetak maskiranih muškaraca mlađe starosne dobi u 15:30 sati (za vrijeme velikog odmora) kamenicama i fizički napala je učenike Srednje mašinsko-saobraćajne škole u Mostaru, koji su vrijeme velikog odmora provodili u školskom dvorištu.

Napadači su sa kapuljačama na glavi, što je skrivalo njihov identitet, do škole došli trčeći sa sjevernog prilaza, bacajući kamenice, a potom i fizički nasrnuli na učenike, od kojih je njih četvero zadobilo vidljive tjelesne povrede, zbog čega je intervenisala i Hitna pomoć.

Pretpostavlja se da je riječ o ranije planiranom napadu s obzirom na to da su napadači došli u vrijeme velikog odmora i dobro naoružani kamenicama, javila je Radio-televizija Mostar.

Na ovoj adresi nastava se u istom objektu održava na hrvatskom jeziku u Srednjoj prometnoj školi, čiji učenici ove godine nastavu pohađaju samo u jutarnjoj smjeni, dok se u poslijepodnevniom terminima nastava izvodi u Srednjoj mašinsko-saobraćajnoj školi na bosanskom jeziku.

Inače, prije izvjesnog vremena rukovodstvo mašinsko-saobraćajne škole poslalo je dopis o angažovanju službene osobe iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), koji bi osiguravao nesmetano preovođenje nastavnih i vannastavnih aktivnosti u ovoj školi.

Policija je obavila uviđaj, a istraga je u toku.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.