CRNA HRONIKA

Amerikanac opljačkan u Sarajevu

Razbojništvo u stanu u centru grada

A. Ka./M.M.

9.12.2014

Pripadnicima Prve policijske uprave obratio se jučer oko 11.55 sati B. S., državljanin SAD-a, koji je prijavio da ga je istog dana oko 8 sati u stanu, koji se nalazi u ulici Šenoina, sarajevska općina Centar, opljačkao K. A. iz Sarajeva.

Prema navodima iz prijave, K. A. je, prijeteći nožem, uzeo novac, lične dokumente i mobitel, nakon čega je pobjegao u nepoznatom pravcu.

Isti dan oko 20,35 sati u ulici Abadžiluk, u općini Stari Grad, nepoznata osoba izvršila je razbojništvo nad radnicom u kiosku “Duhanpromet” d.o.o Sarajevo. Uz upotrebu fizičke snage, razbojnik je od radnice oteo novac, nakon čega se udaljio. 

U službene prostorije Druge policijske uprave oko 21,55 sati,  pristupila je G.E. iz Priboja i prijavila da su  joj istog dana oko 19,30 sati u ulici Muhameda ef. Pandže, u općini Novo Sarajevo, dvije nepoznate osobe, uz upotrebu fizičke snage i prijetnju nožem otuđile novac.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela, te pronalasku počinilaca.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.