CRNA HRONIKA

TUZLA Danas sahrana 15-godišnjaku koji je preminuo zbog teških povreda i opekotina

Mještani sela Brgule u šoku nakon smrti dječaka

A. A.

10.12.2014

Stanovnici tuzlanskog naselja Brgule u šoku su i tuguju zbog smrti 15-godišnjeg Kristijana Lukanovića. On je u ponedjeljak navečer preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla zbog teških povreda i opekotina zadobivenih u požaru dan ranije. Sahrana dječaku bit će obavljena danas na mjesnom groblju u Brgulama.

Rodbina, prijatelji i komšije tokom jučerašnjeg dana stalno su pristizali u kuću žalosti. Uplakani ljudi o preminulom Kristijanu imali su samo riječi hvale, dok mnogi od njih nisu imali snage ni da progovore.

- Bio je sjajan momak. Iz fine je porodice, ali, eto, sad ga više nema. Teški su ovo trenuci. Inače, u ovom je mjestu prije dvije godine, također u požaru, stradao jedan mladić - ispričao nam je komšija Lukanovića, dok ožalošćena porodica nije imala snage za razgovor s novinarima, zamolivši da se poštuje njihov bol zbog gubitka člana porodice.

Podsjećamo, Kristijan je u nedjelju otišao u kotlovnicu koja se nalazi u prizemlju kuće da naloži vatru. U namjeri da vatra što prije plane, najvjerovatnije je dodao benzin, nakon čega je buknuo veliki plamen koji ga je spalio.

Povrede su bile teške. Oko 80 posto njegovog tijela bilo je prekriveno opekotinama drugog i trećeg stepena, a imao je i povrede dišnih organa.

Dok su se u ponedjeljak Kristijanovi prijatelji iz prvog razreda Katoličke gimnazije “Sveti Franjo” molili za njegovo ozdravljenje, za tragediju su čuli u Konzulatu Republike Hrvatske u Tuzli. Uz angažman visokih zvaničnika Hrvatske, animirani su ljekari iz Zagreba koji su helikopterom hrvatske vojske stigli na Međunarodni aerodrom Dubrave kod Tuzle. U međuvremenu je Kristijan izgubio bitku za život.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.