CRNA HRONIKA

Škobo na dan zločina bio u društvu Govedarice i Ždrale

Saslušani svjedoci odbrane na suđenju za trostruko ubistvo

Autor:A. KAPO

10.12.2014

Saslušanjem svjedoka odbrane Predraga Badnjaka zvanog Peđa (42) i Miroslava Škobe zvanog Miki (31) jučer je u Sudu Bosne i Hercegovine nastavljeno suđenje Mladenu Ždrali zvanom Pata (32), koji se tereti za učestvovanje u trostrukom ubistvu koje se dogodilo 2005. godine u kafani “Dva bora”, koja se nalazi u sarajevskom naselju Vraca. Ždrale je uhapšen u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) kodnog naziva “Lutka 2”.

mladen-zdrale-pata

Foto: Avaz (Mladen Ždrale)

Podsjetimo, tada su ubijeni Milorad Todorović, Radomir Janković, Esad Šenderović, dok je Murat Komarica ranjen.

Različite lokacije

Badnjak je tokom svog svjedočenja kazao da je 2005. godine radio na autootpadu u Mokrom, da je poznavao Ždralu te da je on 18. novembra 2005. godine, kada se dogodilo trostruko ubistvo, poslije 20 sati došao vozilom Passat ispred kafića.

- Na mjestu vozača nalazila se djevojka. Pozdravili smo se, pitao me za neke dijelove za vozilo i našeg prijatelja Raleta. Ušao je u kafić na neke dvije minute, da vidi ima li neko poznat, a ukupno se sa mnom zadržao između pet i deset minuta. Sjećam se svega, jer sam poslije čuo za ubistva na Vracama. Tek kada je optužen, shvatio sam da ima nelogičnosti. Nije mogao u isto vrijeme biti na dvije različite lokacije - kazao je, između ostalog, Badnjak, dodajući da nije poznavao djevojku.

miroslav-skobo

Foto: Avaz (Miroslav Škobo: Poznavao Govedaricu i optuženoga)

Škobo je kazao da je 18. novembra 2005. došao s Pala u Lukavicu te da ga je oko 18 sati vozilom Audi A6 bh. registarskih oznaka poveo Boris Govedarica (ubijen 2007. godine). On je ispričao kako su on, Govedarica i Ždrale otišli u kafić “Sport”.

- Zadržali smo se između 45 minuta i jednog sata. Ždrale je razgovarao s jednom djevojkom i dogovarao sastanak. Međutim, nazvala me supruga, jer je imala trudove, te sam otišao oko 19 sati i odveo je u bolnicu Kasindo. Rekao sam im da budu u pripravnosti i da ćemo piti ako se moja supruga porodi. Ždrale mi je zahvalio, poželio sreću i rekao da neće moći, jer ide s djevojkom - kazao je Škobo.

Kazao je da ga je oko 20.30 sati pozvao Govedarica.

Vozio terenca

- Rekao je da je sletio s puta vozilom te me zamolio za pomoć, jer sam u to vrijeme vozio terenca Pajero. Rekao sam mu da ne mogu zbog supruge i to je bio posljednji put da smo se čuli - rekao je Škobo.

Na pitanje tužioca Saše Sarajlića zna li gdje su ostatak noći bili Govedarica i Ždrale, svjedok je rekao da ne zna. Naredno ročište zakazano je za 16. decembar, za kada je planirano saslušanje svjedoka odbrane advokata Dragiše Jokića i Sandre Radan.

Neizvjesno saslušanje Eleza

Tužilaštvo mjesecima pokušava putem videolinka saslušati Darka Eleza i Vladimira Pandurevića. Tužilac Saša Sarajlić jučer je kazao da je neizvjesno hoće li u tome i uspjeti.

- Ukoliko ne budemo mogli saslušati Eleza i Pandurevića, pročitat ćemo njihove iskaze - rekao je tužilac Sarajlić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.