CRNA HRONIKA

Nova lažna dojava o bombi u srednjoj školi

NOVI TRAVNIK Učenici i nastavnici evakuirani

D. PUCAR

10.12.2014

Pripadnici Kontradiverzione jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova SBK-a, jučer su nakon dojave o bombi u Srednjoj školi Novi Travnik detaljno pregledali sve učionice i utvrdili da je dojava bila lažna.

Nastava je, dakako, bila odgođena, nakon što je oko 09.25 sati ujutro škola zaprimila dojavu o bombi.

Učenici i nastavnici privremeno su evakuirani iz školske zgrade, a nastava je normalno nastavljena nakon što je policija pregledala zgradu.

U MUP-u SBK-a su kazali da postoje svi sigurnosni uvjeti za daljnje odvijanje nastave u Srednjoj školi Novi Travnik, ali i da je ovo četvrti ili peti sličan slučaj na području Srednjebosanskog kantona u zadnja dva mjeseca. Prijave su zaprimali iz škola u Novom Travniku i Vitezu.

- Svi slučajevi se istražuju, treba vremena dok dobijemo listinge i sve što treba da otkrijemo počinioca, ali veliku većinu takvih slučajeva riješimo. Uglavnom otkrijemo da su počionioci učenici ili neko blizak njima, rekao je Rusmir Prohan, portparol MUP-a SBK-a.

Podsjetimo, prije nekoliko godina u Travniku policija je zaustavila seriju od 10-ak ovakvih poziva i otkrila počinioca i ta pojava bila je privremeno zaustavljena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.