CRNA HRONIKA

Lažnu dojavu o bombi uputila djevojka

CJB Istočno Sarajevo

Srna

10.12.2014

Policija u Istočnom Novom Sarajevu podnijela je tužilaštvu izvještaj protiv šesnaestogodišnjakinje zbog lažne dojave da je u Srednjoj stručnoj školi Istočna Ilidža postavljena eksplozivna naprava.

 Dežurnoj službi Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo 11. novembra oko 11.00 sati telefonom se obratila nepoznata osoba i prijavilo da je u Srednjoj stručnoj školi Istočna Ilidža postavljena eksplozivna naprava, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca, policijski službenici su izvršili protivdiverzantski pregled objekta i konstatovali da je dojava bila lažna.

Preduzimanjem operativno taktičkih i istražnih mjera i radnji, policija je došla do saznanja da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti učenica drugog razreda Srednje stručne škole Istočna Ilidža.

U prisustvu branioca i roditelja, u službenim prostorijama uzeta je izjava na okolnosti krivičnog djela i tom prilikom maloljetnica je priznala da je sa mobilnog telefona školske drugarice pozvala policiju i prijavila da je u školi postavljena bomba.

Ona je osumnjičena za krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo podsjećaju da ovakve i slične dojave, ukoliko se utvrdi da su lažne, predstavljaju krivično djelo za koje će izvršilac biti zakonski sankcionisan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.