CRNA HRONIKA

Citroenom teško povrijedio biciklistu i pobjegao s mjesta nesreće

Izvještej protiv 40-godišnjeg Travničanina

M. M.

10.12.2014

Službenici kriminalističke policije PU Travnik podnijet će nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv E. Š. (1974) iz ovog grada, zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, te neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, saznajemo iz MUP-a SBK-a.

On je, naime, jučer oko 17 sati, na regionalnom putu R413, u mjestu Turbe, kod Travnika ostvario kontakt vozilom sa biciklistom F. D. (1963) iz mjesta Potkraj, općina Travnik.

Tom prilikom biciklista je zadobio teške tjelesne povrede, te je prevezen u kantonalnu bolnicu Travnik, a zatim u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, radi pružanja medicinske pomoći.

- Pacijent je zadobio frakturu orbite, te kontuzije glave i zadržan je na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, rekla je za "Avaz" Muamera Šehić, glasnogovornica KCUS-a.

Vozač Citroena se nakon nezgode udaljio u nepoznatom pravcu, ali je patrola policije policijske stanice Travnik pronašla vozilo i ustanovila da je istim u vrijeme nezgode upravljao ovaj čertdesetogodišnjak.

Nad njim je provedena krim-obrada, a istražne radnje kojim će se utvrditi sve okolnosti ove nesreće preduzimaju službenici OKP PU Travnik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.