CRNA HRONIKA

Građani spriječili provalnike u Poštu u Stuparima

Nakon neuspjelog pokušaja, spalili Audi i pobjegli drugim vozilom

A. H.

10.12.2014

Samo zahvaljujući brzoj intervenciji službenika Policijske stanice Kladanj, danas nešto iza 14 sati spriječena je provala u poslovnicu Pošte u naselju Stupari kod Kladnja.

Naime, u prostoriju poštanske poslovnice u Stuparima, pokušala su provaliti trojica maskiranih muškaraca u trenutku dok su vrata poslovnice bila zaključana.

Dok su obijali vrata u namjeri da uđu u prostoriju, građani su obavijestili policiju, čiji su pripadnici su odmah krenuli u potjeru za provalnicima.

-Osobe su bile maskirane i naoružane automatskim oružjem. Udarcima u vrata pokušali su provaliti u unutrašnjost prostorije, ali su se , kad su vidjeli da su primjećeni, dali u bjekstvo. Sjeli su u  „audi B4“  registarskih oznaka 068E815 i krenuli prema Živinicama. Vozilo je ubrzo zapaljeno, a oni su se drugim vozilom odvezli u nepoznatom pravcu, saznali smo u Policijskoj stanici Kladanj.

Prema informacijama iz policije, registarske tablice koje su bile na vozilu kojim su upravljali provalnici ukradene su u Sarajevu.

Također, saznajemo da je u kasnim poslijepodnevnim satima došlo do slične provale u Šekovićima, ali zasad nema informacija da li se radi o bjeguncima iz Kladnja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.