CRNA HRONIKA

Požar u bolnici

Prijedor

M.Z.

11.12.2014

Prijedorski vatrogasci ugasili su jutros oko 05,00 sati požar  koji je izbio u suterenu bolnice „Dr Mladen Stojanović „ u Prijedoru , u prostoriji koja se nalazi odmah ispod stepeništa.

Doktor Mirko Sovilj, direktor bolnice je rekao da se prvo oglasio dojavljivač o požaru nakon čega je odmah intervenisalo i dežurno obezbjeđenje bolnice.

direktor-bolnice-dr-mirkosovilj

Sovilj: Požar bilo teško locirati

-Požar, koji je bio tinjajući, bilo je teško locirati, pošto je  dim kroz vazdušni kanal iz te prostorije, koja je inače bila zaključana,  izlazio van zgrade bolnice. Protupožarci su se popeli na krov bolnice i nakon što su otkrili gdje je problem odmah su i zvali vatrogasce koji su došli za tri minuta  - kaže dokor Sovilj.

Dodaje da je prostorija u kojoj je zatečen tinjajujući požar bila zaključana. U bolnici prema njegovim riječima  u vrijeme kad je požar primijećen nije bilo panike a niko nije ni povrijeđen.

 O šteti je u ovom trenutku rano govoriti, no ona će prema Soviljevim riječima vjerovatno biti značajna, jer su u požaru oštećeni  kablovi koji napajajuju postrojenja za liftove. U  bolnici trenutno funkcionišu samo lift za dijagnostiku i kuhinjski lift , dok je u toku otklanjanje kvara i stavljanje u pogon ostalih  liftova.

mjesto-gdje-je-izbio-pozar

Mjesto gdje je izbio požar

-Šteta je mogla biti daleko veća da dežurna tehnička služba nije odlično reagovala i  poskidala osigurače čime je spasila liftove- kaže doktor Sovilj i dodaje da je u bolnici trenutno i osiguravajuća kuća koja se bavi procjenom štete. Uzrok požara istražuju protupožarni inspektori CJB Prijedor. Prema prvim i još uvijek nezvaničnim informacijama požar je izazvao kvar na elektroinstalacijama.

Inače vatrogasci Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor dojavu u požaru, kako nam je kazao Nebojša Miljuš, komandir TVJ Prijedor  dobili su jutros oko 02,48 sati.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.