CRNA HRONIKA

Među uhapšenim za prevaru i dvojica policajaca

FUP uhapsio pet osoba u Bugojnu

M. M.

11.12.2014

U cilju suzbijanja koruptivnih krivičnih djela i krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, službenici FUP-a su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Srednjobosanskog kantona, jučer pretresli tri lokacije na području općine Bugojno i uhapsili M.K., A.K. i Z.N. iz Bugojna, kao i dva policijska službenika Policijske stanice Bugojno M.V. i R.Š.

Uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela prevara, ovjeravanje neistinitog sadržaja, zloupotreba procjene, kao i krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi. 

Navedene osobe su pomenuta krivična djela počinile na štetu osiguravajućih društava sa područja Federacije Bosne i Hercegovine na način da su smišljeno i planski, na više lokacija Federacije BiH fingirali saobraćajne nezgode. 

- U dosadašnjem toku istrage je utvrđeno da su u protekle dvije godine na ovaj način fingirali sedam saobraćajnih nezgoda, a sve u cilju sticanja protupravne imovinske koristi. Istraga na ovom predmetu se nastavlja, rečeno je iz Federalne uprave policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.