CRNA HRONIKA

Srednjoškolke sjekirom htjele ubiti babu Mitru zbog 50 maraka

Planirale za Novu godinu putovati iz Šekovića u Dubai

Z.K.

13.12.2014

Mladenka Klisarić i Slađana Milić, učenice Srednjoškolskog centra “Milorad Vlakić” u Vlasenici, osumnjičene su za pokušaj razbojništva i nanošenje teških tjelesnih povreda starici Mitri Dubačkić.

One su u četvrtak sjekirom napale Mitru, koja živi u zaseoku Dubačkić dvedesetak kilometara od Šekovića.

Milić je, inače, unuka napadnute i, zajedno sa prijateljicom, pokušala je oteti novac od svoje bake. Napad se dogodio kada je nesretna žena krenula u štalu da namiri stoku.

Unuka i njena drugarica, maskirane kapuljačama, triput su sjekirom udarile Mitru po glavi, ali je ona, na svu sreću, ostala prisebna te im je uspjela pobjeći i pozvati sina, koji je odmah zvao svoju sestru, Slađaninu majku, koja je prijavila napad.

Policija je brzo reagirala i pronašla napadačice, koje su zadržane 24 sata u policiji te su, nakon saslušanja, puštene na slobodu, a protiv njih će se voditi redovan postupak.

Nezvanično saznajemo da je motiv za napad novac koji je posjedovala Dubačkić, a koji su djevojke htjele iskoristiti kako bi Novu godinu proslavile u Dubaiju.

Optužena Milić u policiji je kazala da je bila ljuta na babu zato što je nekoliko dana ranije njenom bratu dala 50 KM, a njoj samo 20 KM.

U Policijskoj stanici u Šekovićima rekli su nam da ovakav slučaj nikada ranije nije zabilježen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.