CRNA HRONIKA

Požar u industriji namještaja "Artisan" u Tešnju

Evakuirano 80 radnika

M.Č.

13.12.2014

Jutros oko deset sati tešanjskim vatrogascima je javljeno da je u prostorima Doma kulture u Medakovu izbio požar u industriji namaještaja "Artisan" koja ove prostore koristi pod zakup. S obzirom da je riječ o proizvodnji stilskog i kvalitetnog namještaja namijenjenog uglavnom za izvoz, pretpostavljalo se da je šteta višemilionska.

Predstavnici menadžmenta, koji nisu htjeli iznositi pojedinosti prije dolaska dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zenica, su nam kazali da šteta nije velika i da će 80 uposlenih na radna mjesta već početkom naredne sedmice. Mjesto su, do dolaska tužicoa osiguravali pripadnici PU Tešanj.

Izbjegnuta je velika šteta, prije svega zbog brze intervencije tešanjskih vatrogasaca kojima su u pomoć priskočile i kolege iz DVD Jelah i drugih jedinica.

- Uglavnom je ovaj dio vanjski objekta bio zahvaćen, dio skladišnog prostora i dio silosa piljevine. Tako da smo proizvodni dio i sve ovo unutar objekta uspjeli sačuvati. Vanjski dio je najviše stradao - kazao nam je Hasan Ćeman, starješina PVJ Tešanj.
 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.